بیانیه مشترک ۵ کشور اروپایی در مخالفت با اشغال غزه عراقچی: معاون گروسی فردا به تهران می‌آید /برنامه‌ای برای بازدید وجود ندارد رئیس سازمان انرژی اتمی: حوزه سلامت و امنیت غذایی در اولویت ماست استاندار کربلا: ۲۲ عضو داعش که قصد حمله به شرکت‌کنندگان در مراسم پیاده‌روی اربعین را داشتند، بازداشت شدند امان میزبان نشست مشترک اردن، سوریه و آمریکا واکنش علی‌اف و زلنسکی به حملات روسیه به تاسیسات انرژی جمهوری آذربایجان در اوکراین نتانیاهو مدعی شد: اگر حماس خلع سلاح شود جنگ فردا تمام خواهد شد فرود اضطراری جنگنده اف- ۳۵ انگلیس در ژاپن واکنش روسیه به ادعای ژاپن درباره جزایر کوریل بازداشت نظامی اسرائیلی به اتهام جاسوسی برای ایران حمله پهپاد اسرائیلی به نبطیه لبنان تهدید حزب اسموتریچ به ساقط کردن کابینه نتانیاهو افزایش تعداد شهدای سقوط بسته‌های کمکی در غزه نشست فوق‌العاده اتحادیه عرب درباره غزه تهدید ماکرون به قتل توسط یک خاخام!

در پی سرنگونی بالن؛ رئیس سازمان هواشناسی ملی چین برکنار شد

در پی جنجال‌آفرینی آمریکایی‌ها درباره ورود یک بالن چینی به حریم هوایی ایالات متحده، خبرگزاری دولتی چین خبر داد که پکن رئیس سازمان هواشناسی این کشور را برکنار کرد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۲ - ۱۶ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 05
کد خبر: ۱۷۱۷۶۱

به گزارش راهبرد معاصر، در پی جنجال نفوذ بالُن چینی به آسمان آمریکا، شینهوا خبرگزاری دولتی چین خبر داد که رئیس سازمان هواشناسی این کشور از کار برکنار شد.

 

به نوشته سی‌ان‌ان، اقدامی که برخی تحلیلگران معتقدند تلاش برای تقویت موضع پکن مبنی بر این است که پرواز این بالن در ارتفاع بالا بر فراز قاره آمریکا ماهیت غیرنظامی و عمدتاً اهداف هواشناسی داشته است.

 

به ادعای این گزارش، «ژوانگ گوتای تا جمعه رئیس ادراه هواشناسی چین بود اما برکناری او از این سمت غیرمنتظره نبود. اواخر ژانویه ژوانگ به عنوان رئیس کمیته مشورتی سیاسی مردم در استان غربی گانسو چین، نهاد مشورتی سیاسی استان انتخاب شده بود.

 

رسانه‌های آمریکا پنجشنبه به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی گزارش دادند پنتاگون از چند روز قبل مشغول رصد یک بالن تجسسی چین بوده‌اند که در ارتفاع بالا بر فراز آمریکا پرواز می‌کرده است. «پاتریک رایدر» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفت: «اطمینان داریم که این بالون تجسسی متعلق به جمهوری خلق چین است. نمونه چنین فعالیت‌هایی طی سال‌های گذشته مشاهده شده است».

 

شامگاه شنبه (به وقت تهران) بود که به دنبال چند روز جنجال آمریکایی‌ها و رسانه‌های این کشور درباره ورود «بالن جاسوسی» چین به حریم هوایی آمریکا، جو بایدن رئیس‌جمهور این کشور به ارتش دستور سرنگونی این بالن را داد. ارتش آمریکا سرانجام با اعزام یک جنگنده اف-۲۲ این بالن را بر فراز اقیانوس اطلس سرنگون کرد؛ بالنی که چین گفته بود یک بالن «غیرنظامی» و برای دریافت اطلاعات هواشناسی بود.

 

اقدام جنجالی ارتش آمریکا برای سرنگون کردن بالن چینی بر فراز اقیانوس اطلس، واکنش وزارت دفاع چین را در پی داشت. پکن به اقدام ارتش آمریکا در سرنگون کردن بالن چینی اعتراض و اعلام کرد که این اقدام، پاسخ چین را به دنبال خواهد داشت.

 

«تان کِفِی» سخنگوی وزارت دفاع چین اعلام کرد که چین این حق را برای خود محفوظ می‌دارد که از ابزارهای لازم برای مقابله با شرایط مشابه استفاده کند.

 

پیش از واکنش وزارت دفاع چین، وزارت خارجه این کشور هم سرنگون کردن بالن را بشدت مورد انتقاد قرار داد و این اقدام آمریکا را «واکنش افراطی صریح و نقض جدی عرف بین‌المللی» توصیف کرد./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار